Producenci

Olej kokosowy RAFINOWANY, 100ml - NACOMI

Dostępność: Dostępny
Cena: 12,50 zł 12.50
quantity szt.
Zyskujesz 60 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Olejek kokosowy rafinowany Nacomi

Produkt idealny dla każdego i do wszystkiego. Tak można opisać olej kokosowy. Świetnie sprawdzi się w każdej dziedzinie życia. Wszechstronny w pielęgnacji i cudowny w działaniu. Jego dobroczynne właściwości doceni zarówno posiadaczka cery suchej jak również nastolatka borykająca się trądzikiem. Olej sprowadzony prosto z Filipin byś mogła poczuć jego działanie na własnej skórze.

Olej kokosowy to naturalny „must have” – król wśród olejów.

Olej kokosowy rafinowany wytwarzany jest metodą na ciepło poprzez oczyszczenie oleju w wysokiej temperaturze. Dzięki takiej metodzie możemy uzyskać dużo większą ilość oleju a także pozbawić go wszystkich zanieczyszczeń i szkodliwych substancji. Dzięki rafinacji olej może być dłużej przechowywany i jest bezzapachowy, co ucieszy wszystkie osoby, które nie przepadają za słodkawym zapachem kokosa.

Oferowany przez nas olej pochodzi z Filipin i jest produkowany przez niewielką, lokalną społeczność zajmującą się wytwarzaniem naturalnych surowców roślinnych. Rafinowana wersja oleju kokosowego jest tańsza, ale posiada ok 30% mniej dobroczynnych właściwości.

Olej przy niższych temperaturach ma postać stałej, zbitej, białej pasty. Powyżej 23 stopni zmienia postać na ciekłą.  


Działanie:

  • odżywi suche, zniszczone włosy i rozdwajające się końcówki
  • jako krem do twarzy do cery suchej i odwodnionej
  • polecany do skóry trądzikowej
  • dodatek do kremów i balsamów by wzbogacić ich skład
  • naturalna, wybielająca pasta do zębów
  • pielęgnacyjny balsam do ciała
  • balsam do opalania – 10 SPF
  • posiada właściwości silnie nawilżające i odżywcze
  • wspomaga walkę z rozstępami i cellulitem
  • do masażu całego ciała
  • bogactwo antyoksydantów zwalczających wolne rodniki powoduje spowolnienie starzenia się skóry – doskonały krem na zmarszczki
  • jako krem do golenia, a także po depilacji
  • jako naturalny dezodorant
  • nawilży suche, spierzchnięte usta
  • polecany dla osób z łuszczycą i atopią
  • wspomaga leczenie grzybicy
  • dzięki właściwościom antyseptycznym i antybakteryjnym przyspiesza gojenie trudno gojących się ran
  • łagodzi ukąszenia owadów
  • do pielęgnacji niemowląt i dzieci – jest delikatny i nie uczula

Stosowanie:

Olej kokosowy nierafinowany ma bardzo szerokie spektrum stosowania. Stosowany może być na włosy, ciało, ręce, stopy, paznokcie, cerę suchą, mieszaną, dojrzałą, tłustą i trądzikową. Poprawia kondycję całego naszego organizmu.

Jako krem, nawilża skórę i pozbywa się niedoskonałości i przebarwień (osoby posiadające cerę trądzikową powinny stosować olej punktowo, lub 2 – 3 razy w tygodniu na całą twarz. Codzienne stosowanie rano i wieczorem może powodować zapychanie porów).

Sprawdza się jako olejek do kąpieli. Wystarczy tylko dodać kilka kropli roztopionego oleju kokosowego do ciepłej wody w wannie.

Jest świetnym kosmetykiem do włosów, jako maska do włosów oraz przy metodzie olejowania. Olej wetrzeć należy we włosy na sucho, pozostawić na kilka godzin, a następnie dokładnie zmyć szamponem.

Przy połączeniu z solą staje się peelingiem do ciała.

W codziennej pielęgnacji może być specyfikiem do demakijażu, który usunie nawet wodoodporny tusz do rzęs.

By nawilżyć, odżywić i ujędrnić ciało, a przy okazji pozbyć się cellulitu i rozstępów możemy go użyć jako balsamu rano i wieczorem.

W zimie nadaje się jako ochronny krem do twarzy, a w lecie jako balsam do opalania lub jako środek łagodzący podrażnienia opalenizny.

Wcierany w skórki paznokci zmiękczy je i nawilży.


Składniki aktywne: w składzie oleju znajdziemy nasycone kwasy tłuszczowe, m.in. kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas palmitynowy, kwas kaprylowy, kwas stearynowy.
Bogactwo antyoksydantów zwalcza wolne rodniki spowalniając starzenie się skóry.


Skład: 


Opakowanie: słoik, 100 ml

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl